dilluns, 25 de novembre del 2013

681 municipis a favor de la Independència a Catalunya

Segons un estudi publicat per l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), el 72% dels municipis de Catalunya són independentistes. Hi ha 681 ajuntaments que han aprovat mocions a favor de la independència als quals se li han de sumar 36 diputacions, consells comarcals i altres municipis.
Mapa dels municipis adherits a l'AMI
Font: AMI


Les dades, extretes d'una mostra de 3.033 entrevistes telefòniques a persones empadronades a Catalunya de 16 anys o més, ha demostrat que el 82,1% d'aquests enquestats està més aviat d'acord amb què Catalunya pugui fer una consulta i poder decidir el seu futur. A aquesta dada se li ha de sumar un 2,2% dels enquestats que, indiferentment de si estan a favor o en contra de la consulta, anirien a votar si es fes un referèndum sobre la independència.

Pel que fa a les raons de perquè es votaria a favor o en contra de la independència, són variades. En els dos casos (tenint en compte que el nombre d'enquestats varia, 1776 a favor i 584 en contra), el motiu de la identitat és el més predominant. Un 33,6% votaria a favor de la independència perquè se sent només català enfront un 44,3% que hi votaria en contra perquè se sent tant català com espanyol. També apareixen altres raons com la millora de la situació, l'autonomia per poder prendre decisions o el cansament de la relació amb Espanya. Pel que fa als motius de votar "no" a una possible consulta són més enfocades a dubtes sobre si seria viable o no una possible independència o si ara és el moment idoni per estar immersos en aquest tema. També apareixen altres preocupacions com la falta d'informació o la desconfiança en la classe política.

En l'estudi l'AMI també va demanar per l'autorització de la consulta per part de l'Estat Espanyol. Aquest és un tema que continua portant cua ja que més de la meitat dels enquestats, gairebé un 70%, pensa que l'Estat donarà una altra negativa per a la celebració d'un referèndum però que, tot i així, s'hauria de seguir endavant amb el procés segons el 47,7% dels enquestats.

Si es divideixen els resultats obtinguts per comarques, n'hi ha cinc on el 100% dels ajuntaments s'han adherit a l'AMI i, per tant, són independentistes: Osona, El Ripollès, El Gironès, El Pla de l'Estany i Les Garrigues. El Barcelonès no té representació en aquesta entitat.

Pel que fa a la resta, 33 comarques, el 50% o més dels consistoris ja han aprovat mocions independentistes mentre que 7 es mantenen amb un percentatge inferior.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada