dimarts, 22 de juliol del 2014

El president Artur Mas inaugura la nova planta d'oncologia de l'Hospital Universitari de Vic

Artur Mas va inaugurar ahir dilluns la nova planta d'oncologia de l'Hospital Universitari de Vic que ha estat construïda gràcies a la macro campanya de recollida de fons impulsada per Osona Contra el Càncer. A més, també es va fer la concessió oficial del rang d'Hospital Universitari al Consorci Hospitalari de Vic (CHV) i a la Fundació Hospital de la Santa Creu de Vic (FHSC) en convenci amb la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya.

El nou rang de l'hospital de Vic


Artur Mas, president de la Generalitat
L'acte va estar presidit per Artur Mas acompanyat del conseller de Salut, Boi Ruiz; l'alcalde de Vic, Josep M. Vila d'Abadal; el president del CHV, Jaume Portús; el president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve; la presidenta d'Osona Contra el Càncer, Montserrat Freixer, i el tinent d'alcalde i vocal del Patronat de la Fundació Universitària Blames, Josep Arimany. L'acte va començar amb un recorregut per la nova Àrea d'Oncologia i va concloure a la sala d'actes amb la presentació de la nova condició d'Hospital Universitari.

Les autoritats que van presentar l'acte
La nova àrea d'oncologia integra tota l'atenció ambulatòria que poden necessitar els pacients de càncer i amplia la capacitat del centre. Està situada a l'ala est de la planta baixa de l'Hospital i disposa de consultes externes, hospital de dia oncològic i sala de tractaments, psicooncòloga, genetista o consultes d'atenció pal·liativa, ostomies i farmacèutica.
Salvador Esteve i Josep Salom, alcalde de Tona
El conveni entre el Consorci Hospitalari de Vic, la Fundació Hospital de la Santa Creu i la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya permet la utilització conjunta de les estructures dels centres hospitalaris i de la universitat per a la docència, la recerca, la transferència de coneixements i la innovació. L'objectiu principal, doncs, és la potenciació de la integració entre la docència i recerca, i l'assistència sanitàries.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada