dijous, 5 de juny del 2014

72è Aplec de la Rosa a Lurdes i al Castell

Amb la Segona Pasqua arriba l'esperada festa de l'Aplec de la Rosa a Lurdes i al Castell de Tona que arriba a la 72a edició els pròxims 8 i 9 de juny.
Aquest any, els nois de l'Esbart han escollit a Berta Masramon López com a Roseraire Major i a Guillem Pugidomènech Clot com a Traginer Major.

Roseraire i Traginer Major.
Font: Esbart dansaire

Póster anunciant l'Aplec d'aquest any
Font: Ajuntament de Tona

Els actes començaran diumenge 8 de juny a la Sala de la Canal amb la proclamació de la Roseraire i el Traginer Major amb el senyor Salvador Esteve Figueras que farà la crida de l'Aplec. Serà a la 1 del migdia. Seguidament, a la plaça Major, es farà un recital de sardanes a càrrec de la cobla Canigó que tornaran a tocar a les 5 de la tarda. Un cop s'acabi el recital, a 2/4 de 7 començarà la gran cavalcada de carrosses en honor a Berta Masramon on hi participaran els bastoners, grallers i gegants de Tona. Les carrosses tornaran a tots els ballarins a la Sala de la Canal on es farà el ball i la festa amb el grup Sans & Fot i Mon Cardona. A la nit, al pla del Castell de Tona, s'encendran els grans fogueres per anunciar l'Aplec a tota la Plana.

L'endemà, dilluns 9 de juny, serà el dia fort. Tots els ballarins sortiran a 2/4 de 10 del matí de la plaça Major direcció l'ermita de Lurdes on es farà la missa solemnitzada per Cor Bonaire, la benedicció de les roses i el posterior repartiment i el cant dels goigs. Un cop acabada la missa, les carrosses es tornaran a posar en marxa per baixar els ballarins fins a la plaça de l'Església on es prepararan pel recital de ballets que es farà a la plaça Major.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada