dissabte, 14 de desembre del 2013

Continuar treballant i anar units pel doble "sí"

Dijous a la tarda, poques hores després que Artur Mas compareixés al Palau de la Generalitat per explicar l'acord al qual havien arribat, l'ANC, Òmnium Cultural i l'AMI es van reunir a la seu de l'Assemblea Nacional Catalana.
Vila d'Abadal, Forcadell i Casals a la compareixença.
Font: El Punt Avui


Carme Forcadell, presidenta de l'ANC, Muriel Casals, presidenta d'Òmnium i Josep Maria Vila d'Abadal, president de l'Associació de Municipis per la Independència, van estar d'acord en dir que esperaven una pregunta més clara i senzilla però que la donen per bona perquè porta la paraula independència, que és el que ells demanaven.

Durant la compareixença, van coincidir en què, a partir d'ara, han de treballar units, el poble català i els polítics, per aconseguir el doble sí a la pregunta proposada per la consulta del pròxim 9 de novembre de 2014. Cap de les amenaces que venen d'Espanya seran un obstacle per evitar la consulta "si anem units", van concloure, fent referència al fet que Catalunya vol jugar a la democràcia i l'Estat espanyol no els hi ho impedirà perquè no hi ha més alternatives.

Parlant de la data escollida, Forcadell es va mostrar satisfeta que s'hagi arribat a un acord abans del termini establert i que, el 9 de novembre de 2014, és una data especial per la llibertat ja que "farà 25 anys que va caure el mur de Berlín, un símbol de la llibertat, i serà també la data de la nostra llibertat." Això sí, un altre punt en comú que les tres entitats van afirmar és que s'ha de continuar treballant pel procés.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada