diumenge, 29 de desembre del 2013

2014, un any decisiu

D'aquí dos dies comença un any decisiu per a molts de nosaltres. Serà el 300 aniversari del 1714, aquell any en què els catalans vam perdre la major part de les llibertat i que aquest any que començarem, voldrem tornar a recuperar.
Manifestació a Barcelona, 2012
Font: ARA.cat


Fa dos anys vam començar un camí que ens ha de portar a poder decidir el futur del nostre país. El 2012 va ser la manifestació multitudinària amb gairebé 2 milions de persones pels carrers de Barcelona demanant la independència de Catalunya i aquest any, el 2013, ha sigut la Via Catalana cap a la Independència que ha recorregut el país de nord a sud.

El 2014 serà l'any de la consulta sobre la independència del país.
La data: 9 de novembre de 2014.
La pregunta: "Vol que Catalunya esdevingui un Estat? En cas afirmatiu, vol que aquest estat sigui independent?". 
Via Catalana cap a la Independència.
Font: Racó Català
Una data singular ja que aquell dia també se celebrarà el 25è aniversari de la caiguda del mur de Berlín i, per tant, un símbol de la llibertat que molta gent ha associat a la llibertat que Catalunya està buscant amb la consulta per trencar amb l'Estat espanyol.

A partir d'ara però, s'ha de continuar treballant per aconseguir que aquesta consulta es pugui fer, tenint en compte que estem en una democràcia i no es pot prohibir als ciutadans el dret de petició i la llibertat d'expressió. Hem de continuar treballant perquè un futur lliure per Catalunya sigui possible i perquè tots aquells indecisos que queden es decantin clarament pel "SÍSÍ".

Els catalans som tossuts de mena i aconseguim el que volem. Una Catalunya lliure és possible.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada