dissabte, 17 d’agost del 2013

Més mentalitzats després de l'assaig de la cadena humana a Osona

La cadena humana que havia d'enllaçar Folgueroles i Vic amb almenys 4000 persones el passat 11 d'agost es va quedar a la meitat. Tot i així, l'Assemblea Nacional Catalana d'Osona agraeix la resposta dels ciutadans i anima a la mobilització per la cadena de l'Onze de Setembre, segons explica EL 9 Nou.


Font: El 9 Nou

El coordinador de l'Assemblea.cat de Vic Jordi Ponsa va donar una dada final d'entre 3000 i 3500 assistents, tot i que altres fonts van rebaixar aquesta dada de manera considerable. Es necessitaven un mínim de 4000 persones per omplir els 6,4 quilòmetres entre la Casa Museu Verdaguer de Folgueroles fins a al monument de Mossèn Cinto Verdaguer al Parc dels Estudis de Vic.

El lema d'aquesta cadena era "En defensa pròpia" fent referència a una sèrie d'articles del 1895 de Jacint Verdaguer en resposta al menyspreu que havia patit durant l'últim període de la seva vida.
L'acte es va iniciar poc abans de les 11 del matí amb la lectura de diversos textos de Jacint Verdaguer a la Casa Museu de Folgueroles amb les veus de l'actor Lluís Soler i la rapsoda i poetessa Anna Maluquer. Des d'aquest punt es va anar estenent la cadena que s'havia de connectar cap a les 12 del migdia amb la cantada de Els Segadors, un cant que va ser repetit en diversos moments de la jornada amb altres clams independentistes.

El punt de trobada era l'escenari final sota el monument a Verdaguer de Vic on es van fer els parlament i els agraïments i on l'organització va reconèixer que havia faltat gent per completar la cadena. "D'aquí n'hem de treure una llicó molt i molt important", va dir Jordi Ponsa, "ens hem de mobilitzar i no ens podem relaxar si un moment" fent referència a la cadena humana de l'11 de Setembre en la qual es necessiten 400.000 persones.

Pel pròxim diumenge 25 d'agost està prevista una cadena humana a Taradell convocada per l'assemblea local de Taradell de l'ANC. La cadena coincideix amb la festa major del poble i pretén estendre-la des de davant de l'ajuntament pels carrers del centre de la població. La convocatòria és a 2/4 d'11 del matí a la casa de la vila.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada