dissabte, 8 de febrer del 2014

La commemoració dels fets de 1714 a Tona

Amb motiu de la commemoració del Tricentenari dels fets de 1714, l’Ajuntament de Tona ha constituït una Comissió per a programar una sèrie d’actes que se celebraran al poble al llarg del 2014.


La Comissió està presidida per Josep Salom, alcalde de Tona i Muriel Casals, presidenta d’Òmnium Cultural, com a presidenta d’honor. Els integrants d’aquesta Comissió provenen de diferents sectors: Teresa Mirambell, ex-alcaldessa; la Regidora de Cultura, Lourdes Boneu; la Regidora d’Ensenyament, Ester Martos; el tècnic de Cultura, Xavier Mingo; dos representats de Tona Futur, Telma Cruzate i Ferran Garriga; Lluís Ges, representant de Tona Decideix i Joan Barceló com a representant de l’ANC de Tona.

Les Escoles també hi són representades pels seus directors/es, Roser de Salses, Marc Penyarroya, Montserrat Cullell, Albert Castelldarnau, Josep Simon i Elena Tomàs, mestra.
Mar Cuixart, en nom de la biblioteca Caterina Figueres; Imma Mestres, directora del Camp de les Lloses; Joaquim Sañé, propietari del Museu del Pa; i Joan Costas, integrant del grup de teatre Talia’78, també en formen part.

Aquesta Comissió també compta amb la col·laboració del pedagog Amadeu Lleopart; l’arxivista Ramon Batllés; el periodista i historiador Xavier Camprubí; i Lluís Marmi i Carles Puigferrat, historiadors.
El president, Sr. Josep Salom, va explicar en la reunió de constitució, durant el mes de gener, que 
“és d'especial interès commemorar els actes del 1714, i més tenint en compte el moment actual que vivim a nivell de país; i que els actes que s'organitzin hauran de recollir aquest vessant històric i relacionar-los amb aquest moment actual”. 
Per tant, de cara a preparar els actes, els integrants de la Comissió s’han repartit en diversos grups de treball: Comissió Històrica, Comissió Actual i Comissió Educativa. Carles Padrós i jo mateixa, Marina Solà en som els coordinadors.

L’objectiu principal de la Comissió pel Tricentenari del 1714 és commemorar aquells fets amb activitats dinàmiques i aptes per a tots els ciutadans i ciutadanes de Tona. Esperem que els actes que es presentaran en les pròximes setmanes omplin els carrers de Tona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada