diumenge, 28 de juliol del 2013

Tona encén les 2014 espelmes de l'estelada

Tona va encendre l'estelada de la Plaça Major del poble formada per 1714 espelmes i 300 més que formaven la paraula llibertat, un total de 2014, ahir a partir de les 8 del vespre.
Espelmes preparades per encendre-les.
Foto: Marina Solà

Espelmes dels colors de l'estelada.
Foto: Marina Solà
Des de les 5 de la tarda es van fer diferents activitats on hi van participar els bastoners, els diables, el Cor Nou, Josep Maria Puigdomènech i el Tona 78 Talia fent un esquetx al·lusiu a la festa. El vent va jugar una mala passada a les espelmes que es van anar apagant al llarg de la festa però cap a quarts d'onze la meteorologia va permetre que l'efecte òptic fos ben visible. Joan Roca va llegir el manifest de l'encesa citant a Salvador Espriu.
Joan Roca llegint el manifest.
Foto: Marina Solà
La flama per poder encendre les espelmes la va portar Paula Pagès, una membre del Centre Excursionista de Tona. Amb aquesta flama es van encendre les espelmes que van permetre anar formant l'estelada.

A l'entrada de la Plaça Major hi havia diferents parades que venien diversosobjectes amb el símbol independentista com ara estelades. A més, qui encara no estigués inscrit a la Via Catalana cap a la Independència es podia apuntar allà mateix. La festa organitzada per l'Assemblea Nacional Catalana de Tona i Tona Decidex va acabar amb el tradicional Festival de Sant Jaume protagonitzat per l'Esbart Dansaire de Tona.
El Cor Nou.
Foto: Marina Solà

Ciutadans encenent les espelmes.
Foto: Marina Solà














Un tonenc encenent
les espelmes.
Foto: Marina Solà
La paraula "Llibertat" acabava de formar l'estelada.
Foto: Marina Solà
Les bangales i el cant dels Segadors van posar punt final a l'encesa de l'estelada.
Foto: Marina Solà

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada