dijous, 18 de juliol del 2013

Cadena humana a Osona que unirà Folgueroles i Vic

Osona farà un assaig de la Via Catalana cap a la Independència homenatjant a mossèn Cinto Verdaguer el proper 11 d'agost.
Via Catalana cap a la Independència



Monument a mossèn
Cinto Verdaguer a
Vic.
Font: endefensapropia
Diverses comissions locals i territorials, com l'Assemblea Nacional Catalana d'Osona, organitzen assajos previs a l'acte central de la diada d'aquest any 2013. Osona prepara una cadena humana per fer-la just un mes abans de la convocada per l'ANC que recorrerà la costa del país. Sota el lema "En defensa pròpia", es retrà homenatge a mossèn Cinto Verdaguer amb l'itinerari de 6.370 metres entre la plaça de Cal Rei de Folgueroles i el parc dels Estudis de Vic on s'aixeca l'escultura en memòria a Verdaguer des de l'any 2002. Aquest serà el punt final del recorregut que passarà per la Casa Nova dels Frares, el pont d'en Bruguer, l'escola Guillem de Mont-rodon i el Seminari de Vic.


Mapa de la Via Humana cap a la Independència.
Font: llibertat.cat 
L'acte començarà amb una concentració a 2/4 d'11 del matí als diferents punts de trobada. Un cop la cadena ja estigui tota enllaçada cap a les 12 del migdia, aproximadament, es cantarà el cant d'Els Segadors. Amb aquest assaig l'ANC d'Osona vol preparar el terreny per a la cadena humana convocada per l'11 de setembre d'aquest any en la qual ja hi ha més de 50.000 inscrits. Els osonencs que hi participin es desplaçaran al Maresme o a la Selva.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada