dimecres, 1 de maig del 2013

Tona es Fira amb la 6a Setmana Cultural del poble

Durant el mes d'abril, Tona ha estat de festa amb la seva 6a Setmana Cultural que acabarà amb l'última activitat, el taller de poesia a la Sala La Canal el divendres 10 de maig.
El diumenge passat 21 d'abril es va fer la fira del Fil a l'Agulla amb la tradicional trobada de puntaires, tallers, exposició de labors, mercat i la desfilada de roba de diferents botigues del poble a la Sala La Canal. Mentrestant, al carrer Antoni Figueres es va fer la Mostra Gastronòmica i la I Trobada de Formatgers Artesans d'Osona i Vi de Catalunya juntament amb les botigues al carrer durant tot el matí. A més a més, pels amants del museus, es van fer portes obertes del Museu del Pa i del Camp de les Lloses.
Fira del Fil a l'Agulla a La Canal.
Foto: Marina Solà
Botigues al carrer i Mostra Gastronòmica i la I Trobada de
Formatgers Artesans d'Osona.
Foto: Marina Solà
















Dimarts, el dia de Sant Jordi, la Plaça Major es va omplir de paradetes de les llibreries del poble per vendre llibres i les paradetes de l'Esbart Dansaire i els alumnes de 4t d'ESO de l'Escola Vedruna, entre d'altres, per vendre roses a les parelles que passaven.
Parades de llibres i roses a la Plaça Major de Tona.
Foto: Marina Solà
Entre d'altres activitats, aquest 2013 va ser el primer any que es va donar un Premi pels Treballs de Recerca de Batxillerat a la biblioteca Caterina Figueras organitzat conjuntament per l'Ajuntament de Tona, el Consell Escolar Municipal i la Biblioteca de Tona. Es preveu que es consolidi com a premi anual ja que va tenir molt bona rebuda entre la comunitat educativa. Els guanyadors van ser: Meritxell Bancells en la temàtica Tona amb el treball "ELS POL·LENS QUE CAUSEN AL·LÈRGIES RESPIRATÒRIES A TONA", Aida Carretero Coo en l'àmbit científic i tecnològic pel treball "CLASSIFICACIÓ I IDENTIFICACIÓ DE VINS PER MITJÀ D'ANÀLISIS FISICOQUÍMIQUES I MÈTODES ESTADÍSTICS" i Pere Sánchez va rebre un accèssit pel treball "DISSENY I CONSTRUCCIÓ D'UN BRAÇ ACOBLAT A UNA CADIRA DE RODES" en el mateix àmbit. També hi havia un premi per l'àmbit social i humanístic però el premi va quedar desert. 

I Premi Treballs de Recerca de Batxillerat a la Biblioteca
Caterina Figueras de Tona.
Foto: Ajuntament de Tona

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada